Waarom je beter niet op vacatures kan reageren

Je komt online een vacature tegen, schrijft een brief en stuurt deze samen met je CV naar de recruiter. Net als honderden andere sollicitanten. Afwachten maar. Slim? Nee. Want uit onderzoek blijkt dat 70% van de vacatures binnen het netwerk van bedrijven worden vervult.

Ruim 70% van de vacatures worden intern of binnen het netwerk van bedrijven vervult. Maar 30% van de vacatures haalt uiteindelijk dus de online vacaturebanken. Dat kan ervoor zorgen dat je droombaan aan je neus voorbij gaat.

Voordat bedrijven een vacature officieel uitzetten kijken ze eerst in hun netwerk. Wie weet kent het personeel nog een geschikt iemand of een oud-stagiair die nog wel beschikbaar is. Dit betekent dat je anno 2015 als werkzoekende heel anders tewerk moet gaan. Maar hoe doe je dat? Wij geven je tips!

 

1) Via-via

De meeste vacatures worden via-via ingevuld. Een oud-collega, familielid die nog wel iemand kent of een oud-stagiair. Dat betekent dus dat jij duidelijk moet maken aan je netwerk dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Wees hierin niet te afwachten: facebookpost, Linkedin update en een Instagram post. Geef ook meteen aan in welke branche/regio je een baan zoekt. Dat maakt het voor iedereen makkelijker. Bij “X zoekt baan” gaat er vaak nog geen belletje rinkelen bij je vrienden of familie. Bij “X zoekt communicatie job voor ongeveer 32 uur in regio Amsterdam” wel.

 

2) Hastag #vacature

De ouderwetse hastag #vacature werkt nog prima. Via Twitter én Facebook worden vaak unieke vacatures gedeeld die nog niet ‘officieel’ door het bedrijf zijn geplaatst in vacaturebanken. Dit is vaak de tweede stap die bedrijven nemen na het polsen in hun directe netwerk. Het kan dus echt geen kwaad om op hastags te zoeken, want gemakkelijk voor het bedrijf en het zijn vaak de krenten in de pap.

 

3) Netwerk

Wat voor bedrijven geldt, geldt ook voor jou: netwerk. Naast je vrienden, familie en kennissen, is het belangrijk dat je verder kijkt. Netwerkbijeenkomsten (en dan niet voor werkzoekenden, want daar vind je het werk NIET) van de lokale bank, overheden en scholen doen het vaak goed. Opening van een nieuw bedrijfspand? Stap er op af! Zorg wel dat je een duidelijk verhaal hebt en welke kant je op wil gaan. Je zal versteld staan hoeveel mensen je willen helpen. Als je het maar vraagt.

 

4) Zoek uit wat voor werkgever bij je past

Heb je wel eens nagedacht wat voor werkgever je zoekt? Je weet wat voor baan je wil, maar baan X kan bij werkgever A heel anders zijn dan bij werkgever B. Puur omdat het twee totaal verschillende organisaties zijn. De ene organisatie is heel gestructureerd en heeft een duidelijke hiërarchie, waar een ander bedrijf juist heel creatief maar ook chaotisch is en geen management heeft. Beide prima bedrijven om voor te werken, maar misschien niet wat bij je past.

 

Tip! Op Jobsome.nl kun je zoeken op bedrijven die écht bij je passen. Zoek je een milieuvriendelijke werkgever met een goede sfeer? Dan kun je op Jobsome bekijken of de werkgever in kwestie hier goed op scoort. Of vind jij juist goede arbeidsvoorwaarden en een fijn salaris belangrijk? Dan kun je ook zien of het bedrijf daaraan voldoet. Happy hunting!

 

5) Linkedin

Linkedin is een belangrijk medium, een soort online CV die jouw als persoon goed naar voren moet laten komen. Genoeg vacatures op Linkedin, maar helaas ook veel mismatches. Dit komt omdat Linkedin automatisch ‘interessante’ vacatures voor je selecteert. Valt het je ook wel eens op dat 9 van de 10 vacatures niet bij je passen? Ze vragen bijvoorbeeld iemand met een masteropleiding en 5 jaar ervaring. Als jij net afgestudeerd bent heb je weinig kans dat het bedrijf je überhaupt uit gaat nodigen voor een gesprek.

 

Tip: stuur een open sollicitatie of doe extra ervaring op

Staar jezelf dus niet kapot op Linkedin en ga zelf actief op zoek naar een bedrijf wat bij je past. Open sollicitaties zijn hierbij ook prima. Al is er geen vacature voor je, toch bewaren bedrijven graag open sollicitaties van mensen. Mensen die een open sollicitatie sturen zijn namelijk mensen die graag bij het bedrijf aan de slag willen, en daar zijn werkgevers naar op zoek.

 

Daarnaast is het slim om niet thuis stil te blijven zitten als je geen werk hebt. Ga een cursus doen die aansluit bij een functie die je graag wilt. Wil je een functie als online marketeer? Zorg er dan in ieder geval voor dat je vakkennis up-to-date is. Een werkervaringsplek kan hierbij ook helpen.

Hoe geweldig is jouw werk? Deel je ervaring op Jobsome.nl!

 

Heb jij vragen naar aanleiding van dit bericht? Stuur ons een e-mail via info@jobsome.nl wij helpen je graag bij je zoektocht!