Veelgestelde vragen

Is Jobsome onafhankelijk?

Ja, Jobsome is een onafhankelijk arbeidsplatform. Aangesloten partners en organisaties hebben geen invloed op de geschreven recensie. Wij passen geen recensies aan, enkel als ze in strijd zijn met onze algemene voorwaarden.

Hoe borgen jullie de betrouwbaarheid van de reviews?

Betrouwbare reviews zijn de kern van ons platform. Alle reviews op Jobsome.nl voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Iedere reviewer laat contactgegevens achter zodat wij deze persoon kunnen verifiëren;
  • We maken gebruik van intelligente software om de betrouwbaarheid van de reviews te toetsen;
  • Elke review wordt daarnaast door een Jobsome medewerker aan de hand van onze Algemene Voorwaarden getoetst ;
  • Onze Algemene Voorwaarden zorgen ervoor dat alle informatie is geborgd en er geen privacy-bedrijfsgevoelige informatie wordt geplaatst.

Kunnen bedrijven recensies beïnvloeden?

Nee, dat kunnen bedrijven niet. Alle bedrijven die een bedrijfsprofiel op Jobsome afsluiten, gaan akkoord met onze voorwaarden. Hiermee bevestigen ze dat ze geen invloed zullen uitoefenen op de recensies van werknemers. De recensies zijn berust op de eigen ervaring van de werknemer, en mogen niet beïnvloed zijn door hun werkgever.

Controleren jullie de recensies voor plaatsing?

Alle recensies worden voor plaatsing gecontroleerd.  Elke review wordt automatisch gecontroleerd en daarna nog een keer door één van onze medewerkers. Zo houden we de kwaliteit en betrouwbaarheid van Jobsome hoog.  In een enkel geval kan het gebeuren dat er toch recensies online komen te staan die in strijd zijn met onze Algemene Voorwaarden. Deze halen we dan zo spoedig mogelijk offline. Onze recensiedatabase wordt regelmatig gecontroleerd op onjuistheden. Mocht je onjuistheden tegen komen, dan vragen we je contact met ons op te nemen via info [at] jobsome.nl Wij doen ons best om de e-mail binnen 48 uur te beantwoorden.

Kan ik anoniem een recensie plaatsen?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld door alleen je voorletter in te vullen of een nicknaam. Wel vragen we je om achter de schermen je echte gegevens (dus ook je echte naam) aan ons door te geven. Je gegevens worden goed beschermd, deze zullen we nooit doorgeven aan derden (of aan je (ex-)werkgever). Het is wel mogelijk dat we contact met je opnemen na plaatsing van een recensie. Dit kan bijvoorbeeld als er vragen ontstaan over de inhoud van de recensie.

Ik ben bang dat ik problemen krijg met mijn werkgever als ik een recensie schrijf, wat nu?

Je kunt bij Jobsome anoniem een recensie schrijven (lees: Kan ik anoniem een recensie plaatsen?) Daarnaast gaan wij vertrouwelijk met je informatie om: we geven je contactinformatie niet aan je werkgever door. Je mag altijd je mening over je werkgever delen, dat is je recht. Dat is het recht van meningsuiting. Als je je daarbij houdt aan de Algemene Voorwaarden en er voor zorgt dat je geen kwetsende of lasterlijke informatie plaatst, is er niks aan de hand. Hou ook rekening met bedrijfsgevoelige informatie. Weet wat je wel mag delen (algemene informatie) en welke informatie je beter niet kunt vermelden in je recensie. Dit staat ook vaak vermeldt in je arbeidscontract.

Wat mag ik delen in mijn recensie?

Naast het beoordelen van het bedrijf door het selecteren van sterren, kun je ook je recensie toelichten in een korte samenvatting. Hierin kun je vertellen wat je algemene mening is over het bedrijf en het werknemersbeleid van het bedrijf. Mochten er nog specifieke onderwerpen zijn zoals ‘fantastische baas’ of ‘elke vrijdag een leuke bedrijfsborrel’ dan kun je dat hier ook vermelden.
Je mag geen beledigingen, scheldwoorden, privacygevoelige informatie of bedrijfsgevoelige informatie plaatsen. Ook onderdelen die specifiek zijn voor jouw geval (bijvoorbeeld een geschil met je (ex)werkgever) kun je niet plaatsen.  Meer informatie hierover vind je in onze Algemene Voorwaarden.

Wat doen jullie met bedrijfsgevoelige informatie in recensies?

We sturen werknemers er op aan om geen bedrijfsgevoelige informatie op Jobsome te plaatsen. Het is niet de bedoeling dat de recensies het bedrijf in kwestie schade toe brengen. Dit is ook in strijd met onze Algemene Voorwaarden. Een bedrijf schade toe brengen is trouwens niet hetzelfde als een bedrijf voorzien van feedback op het werkgeversbeleid. Dat mag natuurlijk wel. Mocht er geconstateerd worden door ons (Jobsome) of door het bedrijf in kwestie dat er bedrijfsgevoelige informatie in een recensie staat, dan zorgen wij dat de recensie offline komt te staan of dat de bedrijfsgevoelige informatie uit de recensie wordt verwijderd. Bedrijven kunnen ons hierover mailen via: info@jobsome.nl. We doen ons uiterste best om binnen 48 uur te reageren op uw e-mail.

Waar verdienen jullie geld aan?

Jobsome verdiend haar geld aan bedrijven die zich presenteren als werkgever op Jobsome. Dit bestaat uit bedrijfsprofielen (Basis, Medium of Premium) met o.a.: informatie over het bedrijf, vacatures, video’s, foto’s en social media kanalen. In combinatie met de reviews die door (ex) medewerkers van het bedrijf worden geschreven, krijgt een toekomstige medewerker een goed beeld van het bedrijf.
Met de inkomsten uit bedrijfsprofielen kunnen we de website onderhouden en ons doel om de arbeidsmarkt transparanter en beter te maken na streven. Dit betekent niet dat bedrijven betalen voor recensies. Ze kunnen op geen enkele manier invloed uitoefenen op de geschreven recensies. Lees ook: “Kunnen bedrijven recensies beïnvloeden?” aan het begin van deze pagina.

 

Staat je vraag er niet bij? Mail ons via: info@jobsome.nl en we doen ons best om je vraag binnen 48 uur te beantwoorden.