Gebruik deze woorden nooit op je cv

Welke woorden moet je juist niet gebruiken op je cv en welke woorden juist wél? De experts van LinkedIn hebben onderzoek gedaan en kwamen tot de volgende conclusie. Benieuwd welke woorden je juist niet moet gebruiken? Lees dan snel verder!


Vermijd deze 10 woorden

De experts van LinkedIn hebben miljoenen LinkedInpagina’s bezocht en zijn zo tot de volgende 10 woorden gekomen die het meest gebruikt worden. Deze woorden kun je beter achterwege laten. Sterker nog, door gebruik te maken van deze 10 woorden, verklein je de kans op een baan alleen maar.

Hieronder zie de 10 woorden beschreven die je dus beter maar kunt vermijden op je LinkedIn cv!

Gebruik deze woorden nooit op je cv

1) Gespecialiseerd
2) Leiderschap
3) Ervaren
4) Gepassioneerd
5) Strategisch
6) Excellent
7) Gefocust
8) Creatief
9) Enthousiast
10) Succesvol

Zet dit wél op je cv

Maar wat is dan wél verstandig om op je cv te plaatsen? Hierop geeft Darain Faraz (Brand Marketing & Communications bij LinkedIn) de volgende tips over:

Tip 1: vermijdt de bovenste 10 woorden

Als je iemands aandacht wil trekken, ga dan niet in woorden praten die ook door honderdduizend andere mensen worden gebruiken. Gebruik dus geen vaktermen, die geen recht doen op je vaardigheden en/of prestaties.

Tip 2: Je profiel

Je profiel is het eerste waar mensen naar kijken. Wees niet bang om wat persoonlijks in je biografie te zetten, dit is juist een goede manier om je karakter te laten zien. Je wilt dat de bezoeker nieuwsgierig naar je wordt. Dus begin met iets pittigs!

Tip 3: Praat vanuit je zelf

Mensen hebben vaak de verleiding om in de derde persoon te praten. Echter werkt dit alleen maar onpersoonlijk en zal dit de lezer niet trekken. Reageer bijvoorbeeld zoals je in een interview zou doen.

Tip 4: Laat je werk zien

In plaats van je werkervaringen op te sommen of te beschrijven, kun je het beter laten zien. Bijvoorbeeld  afbeeldingen of presentaties. Laat dus op een leuke manier zien wat je kan.

Tip 5: Laat zien wat je buiten je werkt doet

Veel werkgevers zijn ook geïnteresseerd in wat je buiten je werk doet. Zeg dus niet: “Ik ben gepassioneerd’’ (zoals in de 10 woorden hierboven), maar vertel bijvoorbeeld over de passie die hebt voor vrijwilligerswerk.

Tip 6: Geef je mening

Als je wilt laten zien dat je “ervaring” hebt, laat dit dan zien door je mening te delen. Bijvoorbeeld via LinkedIn op artikelen. Hierdoor laat je echt zien wat voor waardevolle kennis jij in huis hebt.

Tip 7: Laat anderen over je vertellen

Als je echt je succes wil laten zien, zorg er dan voor dat andere mensen je aanbevelen. Bovendien vinden mensen het vaak lastig om te vertellen over hun eigen sterke punten. Dus betrek er iemand bij. Dit is een geweldige manier om je kwaliteiten te tonen, zonder over je zelf op te scheppen.

Dus.. Doe je zelf niet te kort en zorg dat je opvalt om de juiste redenen!

Gebruik deze woorden nooit op je cv


Hoe geweldig is jouw werk? Deel je ervaring op Jobsome.nl!