Draag deze kleur naar je sollicitatiegesprek (en verover die baan!)

Uit onderzoek blijkt dat kleding en andere uiterlijke kenmerken voor 93% de eerste indruk bepalen. Dat betekend dat wat je zegt maar voor 7% telt! Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat je een goede eerste indruk maakt? Een goede manier is om de juiste kleur aantrekken. Benieuwd welke kleur dat is? Lees dan snel verder!

Wat zegt kleur?

Elke kleur straalt iets uit. Ook is de ene kleur veiliger dan de ander. Zo straal wit maagdelijkheid uit en is het een redelijk veilige keuze. Maar wat is de betekenis van kleuren die je draagt? En welke kleur is het veiligst om te dragen naar een sollicitatie?

Wij hebben een aantal kleuren voor je op rij gezet die een goede én een slechte keus zijn om te dragen naar je sollicitatiegesprek:

Oranje

Uiteraard zal je bij de kleur oranje aan Holland denken. Echter houdt het hier niet op. De kleur oranje staat namelijk ook voor: stimulerend, warmte, enthousiasme, doelgericht, avontuurlijk, impulsief, opdringerig en egoïstisch. De kleur zelf is één van de minst veilige kleur die je zou kunnen aantrekken op een sollicitatie. Sterker nog, volgens onderzoek van Careerbuilder is het dé slechtste kleur die je zou kunnen kiezen! Niet aantrekken dus!

Bruin

Dit is een neutrale kleur die veel gedragen wordt op sollicitaties. Bovendien staat de kleur voor: stabiel, degelijkheid, passiviteit, toegankelijk, aarts, mannelijk en geborgenheid. De kleur bruin is daarom een redelijk veilige kleur om aan te trekken naar een sollicitatiegesprek.

Zwart

Deze “kleur” wordt misschien wel het meest gedragen op sollicitaties. Denk aan vrouwen met een zwarte blazer aan of een jongen met een zwarte blouse. Echter is dit niet de meest veilige keuze die er is om aan te trekken naar een sollicitatiegesprek. Je kan er namelijk de verkeerde indruk mee opwekken, aangezien zwart voor autoriteit staat. Desalniettemin staat het ook voor: zakelijk, klasse, stijl, elegantie, cool, subtiel, rusteloos en mysterieus en wordt het door 15% van de werkgevers aangeraden om te dragen bij een sollicitatie. Je kan het dus overwegen.

Wit

Ook is wit is een kleur die veel voorkomt. Zoals hierboven eerder vermeld staat het voor maagdelijkheid. Maar ook voor: betrouwbaarheid, oprecht, eenvoudig, reinheid en puur.
Daarom is het een redelijke veilige kleur om aan te trekken naar een gesprek.

Blauw

De kleur blauw staat voor: geloofwaardig, betrouwbaar, autoriteit en conservatief. Dit is de beste kleur om aan trekken op een sollicitatie! Meer dan 23% van de werkgevers raden dit ook aan volgens het onderzoek. Vooral marineblauw is een goede kleur om te dragen. Dit is namelijk de kleur waarmee je de grootste kans maakt dat ze je zullen aannemen. Dragen dus!

De kleuren blauw en zwart zijn dus de beste kleuren om aan te trekken bij een sollicitatie. Echter zal de kleur blauw het in het algemeen net iets beter doen dan de kleur zwart.
Ons advies: De beste kleur is marineblauw!

‘’Solliciteer gauw en kom aan in blauw!’’

Draag deze kleur naar je sollicitatiegesprek


Hoe geweldig is jouw werk? Deel je ervaring op Jobsome.nl!