Thuistesten.com Zorg

Contactinformatie

Thuistesten.com

Nederland
info@thuistesten.com

Vacatures: 0 Recensies: 0 Gemiddelde beoordeling:

Wil je of kan je niet naar je huisarts of een GGD gaan? Dan is een SOA-thuistest een goed alternatief.

Een SOA-test laten doen is belangrijk, maar ook een privé kwestie. Als je niet naar een tussenpersoon durft te gaan, dan biedt een online leverancier van laboratorium thuistesten de oplossing.

De uitslag vraag je anoniem online op via een code op een moment dat het jou uitkomt.

Ook de kosten vallen vaak voordeliger uit dan wanneer je naar de huisarts gaat. Het consult van de huisarts is gratis, maar de SOA-test zelf niet. De daadwerkelijke kosten verschillen per laboratorium. Daarbij kan het voorkomen dat het laboratorium extra administratiekosten rekent en afnamekosten voor bijvoorbeeld bloedprikken. Hierdoor kan een SOA-test via de huisarts toch nog aardig in de kosten lopen.

Het hangt er daarbij ook nog af wat je zorgverzekering vergoedt. Een SOA-test via de huisarts gaat vrijwel altijd van je eigen risico af.

thuistesten.com

Beoordeling


Missie

SOA test thuis

Wij vinden dat SOA- en HPV testen toegankelijk moeten zijn, onafhankelijk van of je een hoog-risico groep bent of niet. Neem bijvoorbeeld een SOA-test. Je moet eerst naar de GGD, waar een dokter een test bij je afneemt. Daar betaal je vervolgens 350 euro voor, wat niet vergoed wordt door je zorgverzekering. Na een tijdje krijg je je uitslag binnen, en afhankelijk van jouw testresultaten moet je naar de dokter om je te laten behandelen.

Visie

Wij denken dat dit gemakkelijker én goedkoper kan, zonder dat je daarvoor aan kwaliteit hoeft in te leveren. Daarom hebben wij thuistesten.com opgezet. Bij ons kan je dezelfde testen kopen die de GGD ook gebruikt, maar dan voor thuisafname. Jouw test wordt in een gespecialiseerd laboratorium geanalyseerd, en je weet precies wanneer je je uitslag kan verwachten en online kan opvragen. En als je positief test, dan kan je van ons een uitgebreid rapport krijgen wat je aan je huisarts kan overhandigen.